5 โรคร้ายจาก “พฤติกรรมการกิน” ที่ไม่เหมาะสม
โรคเบาหวาน
- กินอาหารรสจัด หวานจัด เค็มจัด หรือไขมันสูง
- ดื่มแอลกอฮอล์ หรือเครื่องดื่มชูกำลัง
โรคความดันโลหิตสูง
- กินอาหารรสเค็ม (โซเดียมมากกว่า 2,000 มิลลิกรัมต่อวัน)
- กินอาหารฟาสต์ฟูดเป็นประจำ เช่น มันฝรั่งทอดกรอบ พิซซ่า ไก่ทอด
โรคหลอดเลือดสมองและหัวใจ
- กินอาหารที่มีไขมัน น้ำตาล และเกลือปริมาณสูง
- ดื่มแอลกอฮอล์เป็นประจำ
โรคอ้วนลงพุง
- กินอาหารปริมาณมากเกินความต้องการของร่างกาย
- กินขนมเบเกอรี่เป็นประจำ
- ดื่มเครื่องที่มีน้ำตาลสูงเป็นประจำ
โรคมะเร็ง
- กินอาหารปิ้งย่าง หรืออาหารรมควันเป็นประจำ (สารก่อมะเร็งเกิดจากควันจากการเผาไหม้ที่ไม่สมบูรณ์ เมื่อน้ำมันหยดลงเตาย่าง)
-กินอาหารแปรรูป อาหารสำเร็จรูป ของหมักดองเป็นประจำ
- กินของทอดน้ำมันซ้ำ
................................................................................................
5 Serious Diseases from Improper Eating Behaviors
1. Diabetes
- Consuming overly spicy, sweet, salty, or high-fat foods.
- Drinking alcohol or energy drinks.
2. Hypertension
- Eating salty foods (more than 2,000 milligrams of sodium per day).
- Regularly consuming fast food such as chips, pizza, and fried chicken.
3. Stroke and Heart Disease
- Eating foods high in fats, sugars, and salt.
- Regularly consuming alcohol.
4. Abdominal Obesity
- Eating excessive amounts of food beyond the body's needs.
- Regularly consuming bakery products.
- Frequently drinking sugary beverages.
5. Cancer
- Regularly consuming grilled or smoked foods (carcinogens are produced from incomplete combustion when fat drips onto the grill).
- Frequently eating processed foods, ready-to-eat meals, and fermented foods.
- Regularly consuming fried foods cooked in reused oil.